Ərzaqlar:
Hamburger çörəyi üçün:
- 1 ədəd yumurta
- 1 stəkan ilıq su
- 2 çay qaşığı maya
- 1 yemək qaşığı şəkər tozu
- 1 çay qaşığı duz
- 3.5 – 4 stəkan un
Üzəri üçün:
- 1 çay qaşığı qatıq
Kotleti üçün:
- 2 ədəd toyuq sinəsi
- 1 ədəd soğan
- 1 diş sarımsaq
- Reyhan
- Suxarı unu
- 1 dəstə cəfəri
Arası üçün:
Pomidor, soğan, turşu, kahı, holland pendiri
Hazırlanması:
- Yumurta, su, duz, şəkər tozu və mayanı dərin bir qabda qarışdırın, içərisinə unu az-az əlavə edərək yoğurun.
- Qabın üzərini hava almayacaq şəkildə bağlayın, 1 saat gözləyin.
- Xəmirdən qozdan biraz böyük hissələr ayırıb, yağlı kağız sərdiyiniz soba qabına düzün və ayırdığınız xəmirləri əlinizlə yüngülcə düzləşdirin.
- Üzərlərinə qatıq çəkin. Bu şəkildə 30 dəqiqə saxlayın.
- Əvvəlcədən 190 dərəcə temperatur ilə qızdırılmış sobada üzərləri qızarana qədər bişirin.
- Kotlet üçün toyuğu qiymə halına gətirin.
- Qiymənin içərisinə doğranmış soğan, cəfəri və ədviyyatları və sonda suxarı unu əlavə edin.
- Yoğurduğunuz kotlet içliyindən kiçik kotletlər hazırlayın. İçinin bişməsi üçün çox qalın olmamasına diqqət edin.
- Yağsız yanmaz-yapışmaz tavada kotletlərin 2 tərəfini də qızardın.
- Çörəklərin arasına ketçup və mayonez çəkdikdən sonra kotletləri yerləşdirib, zövqünüzə uyğun olaraq kahı, pomidor, soğan, holland pendiri əlavə edərək servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!