“Yayla Şorbası

Yayla Şorbası

Yayla şorbası

Ərzaqlar

1 yemək qaşığı un,

2 yemək qaşığı kərə yağı

1.5 stəkan qatıq

1 stəkan düyü

1 yumurta sarısı

1 yemək qaşığı quru nanə

5 stəkan su

Duz

Hazırlanması

İlk olaraq düyünü yuyub 3 stəkan suda qaynadıb sonra qalan 2 stəkan suyu da töküb soyumağa qoyuruq. Digər tərəfdən yumurta sarısı, un və qatığı bir qabda yaxşıca qarışdırırıq. Şorbanın suyunu yavaş-yavaş bu qarışığa əlavə etməyə başlayırıq.  Daha sonra isə bütün bu qarışığı qaynadırıq. Quru nanəni ilə kərə yağını qızğın halda servis edərkən şorbanın üzərinə tökürük. Nuş olsun!

Qeyd: Şorba qaldıqca qatılaşa bilər, bunun üçün servis edərkən üstünə isti su əlavə edə bilərsiniz.


Məqalə xoşuna gəldi? Elə isə "Bəyən" düyməsinə bas!

Şərh yaz, fikirlərini bölüş!