- Səhər yeməyi zamanı mütləq cəfəri, kök kimi göyərti və tərəvəzləri qəbul edin.
- 1 ədəd qaynadılmış kartof yeyin.
- Yediyiniz hər şeyin içinə limon sıxaraq yeyin.
- Pendirin keçi pendiri olanını seçin.
- Kolbasa, sosiska kimi məhsulların təbii yetişdirilmiş quzu ya da keçi ətindən hazırlanmış olanını yeyin.
- Qara çay yerinə, yaşıl çay, kəklikotu çayı, ya da bitki çayı qəbul edin. Qara çaydakı bəzi maddələr xüsusilə uşaqlarda dəmir əskikliyinə səbəb olur və bədənin immunitet sisteminin zəifləməsinə gətirib çıxarır.
- Kəpəyi alınmamış çörək və düyü istehlak edin.
- Qoz, fındıq, badam, quru üzüm, yumurta kimi məhsullardan xüsusilə uşaqlara mütləq yedizdirilməlidir.
- Təbii və üzvi olaraq hazırlanmış yeməklər yeyin.
- Turpu günorta və axşam yeməkləri zamanı üzərinə limon sıxaraq yeyin.
- Yağda qızardılmış kartof və yağda qovrulmuş başqa məhsulları yeməyin və yedirtməyin. Çünki yanmış yağ kanseriogendir.
- Yeməklər əsnasında karbohidratla zülalı qarışdırmayın. Ətlə-plov, ətlə-kartof birlikdə yeyilməməlidir.
- Yeməklərdən dərhal sonra şərbətli və ağır şirniyyatlar yeməyin.
- Hər yeməkdən sonra çay yerinə mütləq qəhvə için.