Ərzaqlar:
100 qr. şəkər pudrası,
50 qr. badam (qabıqsız),
15 qr. şəkərsiz kakao,
2 yumurtanın ağı,
65 qr. şəkər tozu.
Şokoladlı sous üçün:
113 qr. şokolad,
30 qr. kərə yağı,
1/2 stəkan qaymaq.
Hazırlanması:
-
Qaymağı qazana əlavə edib, qaynama həddinə çatana qədər isidin.
-
Şokolad parçalarını da əlavə edib, əriyənə qədər qarışdırın və soyumağa başlayanda kərəyağını da qatın.
-
Şokoladı soyuması üçün kənara qoyun. Şəkər pudrası, kakao və badamı mətbəx robotunda un halına gətirin.
-
Yumurta ağlarını mikserin orta sürətində çırpın, sonra sürəti artıraraq 5 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edin.
-
Hamar bir hala gələnə qədər çırpmağa davam edin və kakaolu qarışığın yarısını əlavə edib, taxta qaşıqla qarışdırın.
-
Xəmiri sıxma torbasına töküb, yağlı kağız sərilmiş soba qabına aralıqlı olaraq sıxın.
-
Soba qabını stola bir neçə dəfə yavaşca vurun.
-
Bundan sonra makaronların üzəri bir az quruyana qədər, təxmini 1 saat gözləyin.
-
Əvvəlcədən 175 dərəcədə isidilmiş sobada 10 dəqiqə bişirin.
-
Bişən iki makaron arasına hazırladığınız şokoladlı sousu çəkərək bir-birinə yapıştırın və makaronlar artıq hazırdır.
(Qeyd: Əgər xəmirinizin rəngli olmasını istəyirsinizsə, hazırlayarkən içinə qida boyası əlavə edin.)