“Yarpaq dolması resepti

Yarpaq dolması resepti

 

Tərkibi:

  • Üzüm yarpağı
  • 1,5 stəkan yumru düyü
  • 2 ədəd soğan
  • 1 xörək qaşığı tomat
  • Duz
  • Nanə
  • Cəfəri
  • Zeytun yağı
  • Su
  • 1 kq çəkilmiş mal əti

Hazırlanması:

  1. Yarpaqları tərtəmiz yuyuruq.
  2. Göyərtiləri xırda-xırda doğrayırıq.
  3. Düyünü suda bişiririk
  4. Soğanı ətçəkən maşınla çəkirik və ya rəndələyirik
  5. Soğan, ət, döyərti və düyünü yaxşıca qarışdırırıq
  6. Qazana yağ əlavə edirik.
  7. Dolmanı bükürük və qazana düzürük
  8. Dolmaların üzərinə su əlavə edirik amma bu su dolmaların hündürlüyünə çatmamalıdır.
  9. Orta xodda yarım saat bişiririk və servis edirik.

Məqalə xoşuna gəldi? Elə isə "Bəyən" düyməsinə bas!

Şərh yaz, fikirlərini bölüş!