Tərkibi:
- Üzüm yarpağı
- 1,5 stəkan yumru düyü
- 2 ədəd soğan
- 1 xörək qaşığı tomat
- Duz
- Nanə
- Cəfəri
- Zeytun yağı
- Su
- 1 kq çəkilmiş mal əti
Hazırlanması:
- Yarpaqları tərtəmiz yuyuruq.
- Göyərtiləri xırda-xırda doğrayırıq.
- Düyünü suda bişiririk
- Soğanı ətçəkən maşınla çəkirik və ya rəndələyirik
- Soğan, ət, döyərti və düyünü yaxşıca qarışdırırıq
- Qazana yağ əlavə edirik.
- Dolmanı bükürük və qazana düzürük
- Dolmaların üzərinə su əlavə edirik amma bu su dolmaların hündürlüyünə çatmamalıdır.
- Orta xodda yarım saat bişiririk və servis edirik.