Yeməklərimizə dad qatan və bizə lazımi enerjini verən, evdə hazırlaya biləcəyiniz pendirli çörək resepti! Hazırlanması üçün lazım olan ərzaqlar aşağıdakılardır.
Xəmiri üçün:
5 qr quru maya
500 qr un
30 qr şəkər tozu
1/2 çay qaşığı duz
5 ml bitki yağı
300 ml su
İçlik üçün:
120 qr bərk pendir
Üzəri üçün:
30 qr sidr qozu
Hazırlanma qaydası:
Xəmir üçün dəzgahın üzərinə un, duz, şəkər tozu, quru maya töküb qarışdırın. Ortasından yuva açaraq su əlavə edib ələ yapışmayan xəmir yoğurun. Xəmiri yağlanmış qaba qoyub üzərini streç salafanla örtüb gəlməsi üçün 1 saatlıq isti yerə qoyun. Həcmi 2 dəfə artmış xəmiri yoğurub yenidən üstünü örtün (2 dəfə təkrar edin). Gəlmiş xəmiri kündələyin və oxlovla dördbucaqlı şəkildə yayın. Üzərinə rəndələnmiş pendiri səpin və rulet formasında bükün. Rulet formasında bükülmüş çörəyə baton forması verin. Üzərinə pendir və sidr qozu səpin. Qozu yüngülcə xəmirə batırın, bişdikdə tökülməsin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə üzəri qızaranadək təxminən 30-40 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!