“Ovduxun hazırlanması

Ovduxun hazırlanması

Tərkibi:

  • 200 qr qatıq,
  • Su,
  • 1 ədəd təzə xiyar,
  • Reyhan, keşniş, şüyüd, göy soğan,
  • 1 ədəd yumurta,
  • 100 qr mal əti,
  • Duz,
  • 1 ədəd sarımsaq.

Hazırlanması:

Ovdux hazırlamaq üçün su qatıqla qarışdırılır. Qabığı soyulmuş xiyar və göyərti xırda doğranılır, durulaşdırılmış qatıqla qarışdırılır. Duz və sarımsaq qatılıb, soyuducuya qoyulur. Ovdux soyuq halda süfrəyə verilir. Ovdux, adətən, ətsiz hazırlanır. Müstəsna hallarda ovduxa bişirilib xırda doğranmış mal əti və bərk bişirilmiş yumurta qatılır.

 


Məqalə xoşuna gəldi? Elə isə "Bəyən" düyməsinə bas!

Şərh yaz, fikirlərini bölüş!