“Parıltılı peçenye

Parıltılı peçenye

Vəsaitlər:

125 qr yumşaq marqarin (yarım paket),

1 ədəd yumurta,

1 su stəkanı pudra şəkəri,

Yarım su stəkanı nişasta,

Yarım çay stəkanı maye yağ,

1 çay qaşığı qabartma tozu,

1 paket vanil (5 qr),

3 yemək qaşığı kakao,

2,5 su stəkanı un.

Üzəri Üçün:

1 çay stəkanı toz şəkər,

Şokolad sousu.

Hazırlanması:

Bir qaba yumşaq marqarini, yumurtanı, nişasta, pudra şəkərini, maye yağı, vanil, kakaonu və qabartma tozunu qoyub yaxşıca qarışdıraq. Üzərinə az-az un əlavə edib yumşaq konsistensiyalı bir xəmir yoğuraq. Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparıb yumrulayaq. Hazırladığımız peçenyeləri şəkərə bulayıb nimçəyə düzək. Sonra peçenyelərin ortasını barmağımızla dərinləşdirək. Əvvəldən isidilmiş 185° sobada üzərləri qızarana qədər 15-20 dəqiqə bişirək. Peçenyelər yüngül qabaracaq. Sobadan alınan peçenyelərin ilk istiliyi çıxdıqdan sonra ortasındakı boşluğa şokolad sousu sıxıb üzərinə şəkər tozu səpin. 


Məqalə xoşuna gəldi? Elə isə "Bəyən" düyməsinə bas!

Şərh yaz, fikirlərini bölüş!