- 2 ədəd kök,
- 250 qram brokoli,
- 100 qram gül kələm,
- 250 qram göbələk,
- 1 ədəd qırmızı bibər,
- 1 stəkan qarğıdalı konservi,
- İncə doğranmış şüyüd,
- İncə doğranmış keşniş,
- Yarım stəkan zeytun yağı.
Sousu üçün ərzaqlar:
- 4 diş incə doğranmış sarımsaq,
- 1 stəkan mayonez,
- 2 yemək qaşığı xama,
- 2 yemək qaşığı limon suyu,
- 2 yemək qaşığı zeytun yağı,
- 1 çay qaşığı quru nanə,
- 1 çay qaşığı kəklikotu,
- Duz.
Hazırlanması:
Kökləri soyub, nazik uzun halda kəsin və yağda azacıq qızardın.
Gül kələm və brokolini kiçik hissəciklərə bölün və yumşalanadək suda bişirin.
Göbələkləri suda bişirib, incə dilimləyin.
Bibəri nazik-nazik kəsin.
Hazırladığınız bütün ərzaqları qarışdırın.
Sousu hazırlayıb, salatın üzərinə vurun.
Nuş olsun!