“Xamalı, göbələkli toyuq

Xamalı, göbələkli toyuq

Ərzaqlar:

750 qram toyuğun döş əti,

2 qaşıq maye yağ,

200 qram xama,

2 diş sarımsaq,

1 qab konserv göbələk,

1 çay qaşığı xardal,

2 dənə acı bibər,

Qara bibər,

Duz,

Kəklikotu,

Qırmızı bibər,

Cəfəri.

Hazırlanması:

Kiçik kublar formasında doğradığınız göbələkləri və toyuqları maye yağ əlavə etdiyiniz tavada qovurun. Suyunu çəkənədək vam odda bişirin. Rəndələdiyiniz sarımsaqları və kiçik-kiçik doğradığınız bibərləri əlavə edin. Qarışdırdığınız xama və xardalı üzərinə əlavə edin. Bütün ədviyyatları və duzu da qatın. Yeməyi yaxşıca bişirdikdən sonra cəfəri yarpaqları ilə bəzəyərək süfrəyə verə bilərsiniz.


Məqalə xoşuna gəldi? Elə isə "Bəyən" düyməsinə bas!

Şərh yaz, fikirlərini bölüş!