Ramazan ayı ərzində sağlam qidalanma məsləhətlərini daha əvvəlki məqalələrimizdə vermişdik. Ramazan ayında kökəlməmək üçün 20 yol - adlı məqaləmizdə də qeyd etyimiz kimi Ramazanda şirniyyat yeyərkən südlü şirniyyatlara üstünlük vermək daha faydalı və məqsədəuyğundur. Bu səbəbdən də sizə sobada bişən südlü sıyığın reseptini təqdim edirik.
Tərkibi:
1 stəkan buğda,
1 litr süd,
1 stəkan toz şəkər,
2 yemək qaşığı un,
1 paket vanil.
Hazırlanması:
İlk olaraq buğdanı suda bişiririk. Sonra südü və digər ərzaqları sıra ilə qatıb, qaynamağa qoyuruq.
Son olaraq qaba doldurub, sobaya veririk. Üstü yüngül qızardıqdan sonra sobadan çıxarırıq.
Nuş olsun!